21 Ekim 2020
20 Ekim 2020
20 Ekim 2020
11 Ekim 2020
10 Ekim 2020
9 Ekim 2020
9 Ekim 2020
9 Ekim 2020
9 Ekim 2020
9 Ekim 2020
9 Ekim 2020
9 Ekim 2020
8 Ekim 2020
8 Ekim 2020
8 Ekim 2020
8 Ekim 2020
6 Ekim 2020
6 Ekim 2020
6 Ekim 2020
6 Ekim 2020
4 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
2 Ekim 2020
2 Ekim 2020
2 Ekim 2020
2 Ekim 2020
2 Ekim 2020
2 Ekim 2020
2 Ekim 2020
2 Ekim 2020
2 Ekim 2020
2 Ekim 2020
2 Ekim 2020
2 Ekim 2020
2 Ekim 2020
2 Ekim 2020
2 Ekim 2020
2 Ekim 2020
24 Ekim 2020
24 Ekim 2020
24 Ekim 2020
24 Ekim 2020
24 Ekim 2020
24 Ekim 2020
24 Ekim 2020
24 Ekim 2020
22 Ekim 2020
20 Ekim 2020
30 Eylül 2020
28 Eylül 2020
28 Eylül 2020
27 Eylül 2020
27 Eylül 2020
26 Eylül 2020
22 Eylül 2020
21 Eylül 2020
21 Eylül 2020
21 Eylül 2020
21 Eylül 2020
21 Eylül 2020
21 Eylül 2020
21 Eylül 2020
21 Eylül 2020
21 Eylül 2020
20 Eylül 2020
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Yemiş olarak çok tüketilen meyvelerden biri olan armut hemen hemen dünyanın tüm iklimlerinde yetişebilmektedir. Ancak diğer bitki ve ağaçlardan faydalı olarak armut ağacının meyveleri ve çekirdekleri şifa amaçlı kullanılır. Çok tükettiğimiz armudu bakalım ne gibi faydaları var?
Beyaz çiçekleri olan ve yeşil ile sarı renkli meyvesi olan armut hem yumuşak hem de sert olabilmektedir. Meyvesindeki normalde attığımız çekirdeklerini dokuz-on gram kadar aç iken içerseniz bağırsağınızdaki kurtların düşmesini sağlar. Vücuttaki tüm salgı bezlerinin aktif ve verimli bir şekilde üretimde bulunmasını sağlayan armut, kansızlığa çaredir.
Kandaki mikropları temizler ve yüksek tansiyonun düşmesine yardımcı olur. Kandaki sadece mikropları atmakla kalmaz, asidi ve üreyi de tahliye eder. Böylece kanın zehirlenmesini engeller. Damla hastalığına çare olabilen armut, eklemsel ve romatizmal kireçlenmelere iyi gelir.
Şeker oranı yüksek olmasına rağmen bunun diyabet hastalarına zararı olmaz. Yemekten sonra tüketilen armut, yenilen besinlerin hazmedilmesini kolaylaştırırken iştahı da arttırır.
Tükürük bezlerinin iyi çalışmasını sağlarken, yumuşak meyvesi ile bağırsakların da yumuşamasını sağlar ve dışkıların normal kıvamda makatı tahriş etmeden çıkmasını kolaylaştırır. İnsana su ihtiyacını hatırlatmaz.
Böbrek kumlarını ve taşlarını günde üç öğün kaynatılmış armut kurusu suyu aç iken içilirse düşürür. Mesanedeki enfeksiyonlar ve bel soğukluğuna verilen kimyasal ilaçların yanında armudun suyu da tüketilirse yararlı olmaktadır.
Gebe kadınların kusma problemini azaltırken anne karnındaki bebeğin de sağlıklı olmasına yardımcı olur. Zihinsel yorgunluğu ve gergin sinirleri dinlendirir. Midesi hassas olanlar taze armut suyu veya komposto tüketmemelidir, zira armut meyvesi zor hazmedilebilen bir meyvedir.
50-60 gram kadar armudun kuru hali su ile kaynatılır ve limon-şeker ile halita edilerek tüketilirse özellikle yaz aylarında müthiş serinlik verir. Eğer nezleyseniz bol bol armut yiyin. Nezleye çok iyi gelir. Armut mideyi de kuvvetlendirir. Hazmı kolaylaştırır. Çarpıntıyı önler. Pratik Bilgi: Armutu saklarken, sapları yukarı doğru gelecek şekilde dizin, bozulmasını geciktirmiş olursunuz.
kaynak: diyadinnet
Armut Hangi Hastalıklara İyi Gelir?
Yorum Yaz