21 Ekim 2020
20 Ekim 2020
20 Ekim 2020
11 Ekim 2020
10 Ekim 2020
9 Ekim 2020
9 Ekim 2020
9 Ekim 2020
9 Ekim 2020
9 Ekim 2020
9 Ekim 2020
9 Ekim 2020
8 Ekim 2020
8 Ekim 2020
8 Ekim 2020
8 Ekim 2020
6 Ekim 2020
6 Ekim 2020
6 Ekim 2020
6 Ekim 2020
4 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
3 Ekim 2020
2 Ekim 2020
2 Ekim 2020
2 Ekim 2020
2 Ekim 2020
2 Ekim 2020
2 Ekim 2020
2 Ekim 2020
2 Ekim 2020
2 Ekim 2020
2 Ekim 2020
2 Ekim 2020
2 Ekim 2020
2 Ekim 2020
2 Ekim 2020
2 Ekim 2020
2 Ekim 2020
24 Ekim 2020
24 Ekim 2020
24 Ekim 2020
24 Ekim 2020
24 Ekim 2020
24 Ekim 2020
24 Ekim 2020
24 Ekim 2020
22 Ekim 2020
20 Ekim 2020
30 Eylül 2020
28 Eylül 2020
28 Eylül 2020
27 Eylül 2020
27 Eylül 2020
26 Eylül 2020
22 Eylül 2020
21 Eylül 2020
21 Eylül 2020
21 Eylül 2020
21 Eylül 2020
21 Eylül 2020
21 Eylül 2020
21 Eylül 2020
21 Eylül 2020
21 Eylül 2020
20 Eylül 2020
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Tropik bir meyve olan ejder meyvesi, pitaya, dragon fruit, çilek armudu ve kaktüs meyvesi isimleriyle de anlıyor. Ana vatanı Vietnam olan bu meyve Meksika, Güney ve Orta Amerika, Malezya, Endonezya gibi ülkelerde oldukça yaygın. Ejder meyvesi uzun bir süredir Türkiye’de de yetiştiriliyor. Üreticinin yüzünü güldüren ejder meyvesine talep oldukça fazla.
Ejder meyvesinin besin değerleri Besin değeri bakımından zengin ve düşük kalorili olan ejder meyvesi, manganez ve demir gibi çeşitli vitamin ve minerallerin yanı sıra yüksek oranda lif içeriyor.
C ve B vitaminlerini de içeren ejder meyvesi, aynı zamanda omega 3 ve omega 6 gibi çoklu doymamış yağ asitleri de barındırıyor. Ejder meyvesinin sağlığa faydaları Ejder meyvesi kolon kanserinin tedavisinde oldukça etkili antikanser özelliğe sahip. İçerdiği C vitamini ve antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Yüksek kalsiyum oranı ile kemikleri geliştiriyor. Likopen içeren ejder meyvesi, kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini düşürüyor. Düşük kalorili olan ejder meyvesi lifli bir yapıya sahip olduğu için kilo vermeye yardımcı oluyor. Kan basıncını düşürerek yüksek tansiyona iyi geliyor. Göz sağlığını koruyan potasyum bakımından zengin. Cilt kuruluğunu tedavi ediyor. İçi kırmızı renkli olan ejder meyvesi kanser, kalp hastalığı ve düşük tansiyonla savaşan likopen içerir. Sindirime yardımcı olur. Şeker hastalığını önlemede, ağır metal gibi toksik maddeleri nötralize etme sürecinde de oldukça etkili bir besin.
Ejder meyvesi nasıl tüketilmeli?
Ejder meyvesinin kabuklarını soyduktan sonra dilediğiniz gibi yiyebilirsiniz. Meyvenin siyah çekirdeklerini çıkarmadan tıpkı kivi gibi tüketmek gerekiyor. Öte yandan bu meyveyi salatalarınıza dahil edebilir, tatlılarınızın süslemesinde de kullanabilirsiniz.
kaynak: bursa da bugün
Ejder meyvesinin sağlığa faydaları
Yorum Yaz